نظر سنجی انتخابات مجلس نهم همدان
انتخابات مجلس نهم همدان
حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ از ابتدا از دو شهر بهار و کبودراهنگ تشکیل شده که بعدها این دو شهر به شهرستان تبدیل شدند. شهرستانهای بهار و کبودراهنگ دارای مردمانی فهیم و انقلابی و ایثارگرند که حضور جوانان این خطه در جبهه در دوران دفاع مقدس زبانزد بوده است.
نظرات شما عزیزان:
به جز دوره اول مجلس شورای اسلامی که سیدکاظم اکرمی با رأی بینظیر 93.1 درصد در تمام دورههای انتخابات مجلس توانست اکثریت مطلق آراء را به خود اختصاص دهد، در سایر دورهها رقابت در این حوزه انتخابیه نفسگیر و جدی بوده است و در هر دوره اهالی بهار یا کبودراهنگ تلاش کردهاند که نماینده مجلس آینده از شهرستان آنها باشد.
شهرستان بهار به علت نزدیکی به مرکز استان و شهرستان کبودراهنگ به علت گستردگی از شهرستانهای کمتر توسعه یافته استان همدان محسوب میگردند. به هر حال سیدکاظم اکرمی به علت سوابق مبارزاتی و اندیشههای انقلابیاش توانست با کمترین زحمت در انتخابات دوره اول رکوردی کمنظیر در کشور به ثبت برساند.
در انتخابات مجلس دوم و سوم حجتالاسلام علی مثبت (فاضل همدانی) توانست در رقابتی شکننده بر سایر رقبای خود در حوزه بهار و کبودراهنگ غالب شود و مردم این حوزه مجدداً وفاداری خود را به نیروهای انقلاب و اندیشههای انقلابی متعهد نشان دادند و یک چهره روحانی را روانه مجلس دوم و سوم کردند.
علی مثبت از نبود رقبای قوی همچون سیدکاظم اکرمی بهره برده و توانست دو دوره بر کرسی مجلس تکیه بزند، وی اکنون امام جمعه یکی از شهرهای جنوبی کشور است و صاحب امتیاز هفتهنامه «صبح امید» نیز میباشد.
در انتخابات مجلس چهارم، مردم بهار از عملکرد حجتالاسلام فاضل همدانی رضایت چندانی نداشتند و به همین دلیل در مجالس چهارم و پنجم علی یعقوبی از اهالی شهرستان کبودراهنگ توانست به مجلس راه یابد تا پس از دو دوره نماینده این حوزه انتخابیه از کبودراهنگ باشد. یعقوبی با جلب رضایت همشهریانش توانست در مجلس پنجم نیز بر سایر رقبا غلبه کند و به عنوان نماینده مجلس پنجم از بهار و کبودراهنگ به مجلس راه یابد.
شاید بتوان انتخابات مجلس ششم را از حساسترین انتخابات مجلس در بهار و کبودراهنگ دانست، با وجود این که علی یعقوبی از طرفداران دولت خاتمی و در لیست کاندیداهای مورد حمایت اصلاحطلبان قرار داشت مردم بهار چهرهای ایثارگر و متعهد از شهرستان را برای رقابت با یعقوبی پذیرفتند، او رضا طلایی نیک بود. طلایینیک دارای سوابق اشتغال و مدیریت در نهادهای انقلابی همچون سپاه و بسیج بود و توانست حمایت ایثارگران و خانوادههای شهدا و نیروهای هیئتی و انقلابی را جلب کند و با اختلاف 376 رای بر رقیب اصلاحطلب خود یعنی یعقوبی پیروز شود. هنگام شمارش آراء، مردم شهرستان بهار از فرط خوشحالی شب را در خیابان و مقابل فرمانداری به صبح رساندند و فردا صبح وقتی نتایج شمارش آراء با تعلل بسیار از سوی فرمانداری دولت اصلاحات اعلام شد، شهرستان بهار یکپارچه جشن بود.
در مجلس ششم اگرچه اکثریت از آن نیروهای دوم خردادی بود اما در حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ کاندیدای اصولگرا بر اصلاحطلب غالب شد، طلایینیک در مجلس ششم با وجود این که به نام کاندیدای مورد حمایت نیروهای پیرو خط امام و رهبری به مجلس راه پیدا کرده بود، اما در مقابل مواضع هنجارشکنانه نیروهای دوم خردادی مجلس ششم بیشتر سکوت میکرد و کمتر موضع میگرفت و حتی در کنار نمایندگان استان که میخواستند به دلیل حمایت از حسین لقمانیان نماینده بازداشتی همدان، استعفا دهند قرار گرفت. طلایینیک از سوی دیگر خود را به مسئولان اصلاح طلب استان نزدیک کرد. مواضع طلایینیک به حدی غیرشفاف بود که بارها مورد اعتراض «حمیدرضا حاجیبابایی» نماینده مردم همدان قرار گرفت و از او به خاطر همراهی نکردن با اقلیت مجلس (اصولگرایان) گلایه کرد.
در انتخابات مجلس هفتم، رضا طلایینیک به خاطر تعامل با مسئولان استانی در جذب امکانات و اعتبارات برای شهرستان بهار، نبود کاندیدای شاخص اصلاحطلب، با وجود کاندیداتوری حجتالاسلام علی مثبت توانست با کمترین زحمتی اکثریت آراء را از آن خود کند، در این دوره نیز طلایینیک در انتخابات ریاست جمهوری نهم از حامیان آیتالله هاشمی رفسنجانی بود، وی به دلیل نزدیکی تفکراتش به محسن رضایی و ارتباط با دبیرخانه مجمع تشخیص از حامیان هاشمی بود، در این انتخابات با وجود تبلیغات گسترده طلایینیک به نفع هاشمی در سطح شهرستان و استان، مردم شهرستان بهار در مرحله اول و دوم ریاست جمهوری نهم بیشترین درصد رای در سطح استان را به نفع «محمود احمدینژاد» به صندوق ریختند.
در انتخابات مجلس هشتم اوضاع متفاوت بود، طلایینیک از روش «ناز و کرشمه» استفاده کرد و ابتدا به حامیانش گفت دیگر کاندیدا نخواهد شد، آنها که این روش رضا طلایینیک را میشناختند معتقد بودند طلایینیک مجدداً از بهار و کبودراهنگ کاندیدا خواهد شد و به سراغ هیچکس دیگری نرفتند حتی افرادی همچون علی محبی و غلامرضا شعبانی بهار که نیروهای طلایینیک بودند و قصد کاندیداتوری داشتند از حضور در این عرصه انصراف دادند تا فضا برای طلایینیک فراهم باشد، خانوادههای شهدا با چند دستگاه اتوبوس به تهران رفتند و از طلایینیک برای کاندیداتوری مجلس هشتم دعوت کردند اما طلایینیک این بار «آرتروز گردن» و وضعیت جسمانی خود را بهانه قرار داد و گفت قصد کاندیداتوری از تهران را دارد، بهاریها هیچ گزینه مطلوبی برای انتخابات نداشتند، در این میان عیسی جعفری که از مدتها قبل فعالیتش را شروع کرده بود، خود را بدون رقیب دید و با کمترین حساسیتی، خیلی جدی فعالیت میکرد. در روزهای پایانی ثبتنام فردی به نام محمدعلی پورمختار از شهرستان بهار به عرصه وارد شد تا با جعفری و علی یعقوبی رقابت کند.
به نظر میرسید نماینده مجلس هشتم بهار و کبودراهنگ علی یعقوبی باشد اما او پس از عیسی جعفری و محمدعلی پورمختار در جایگاه سوم قرار گرفت. در نتیجه عیسی جعفری با اختلاف اندکی از نفر دوم توانست به مجلس هشتم راه یابد.
به گزارش فارس؛ بررسی گزینههای رقیب در انتخابات مجلس نهم از حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ به ترتیب حروف الفبا:
1- محمدعلی پورمختار: وی سابقه کاندیداتوری در انتخابات مجلس هشتم از این حوزه را دارد و دارای فوق لیسانس حقوق است. گفته میشود پورمختار از نیروهای نزدیک به طیف قالیباف و محسن رضایی است و اکنون در تهران به شغل وکالت اشتغال دارد، پورمختار از سرداران بازنشسته است که سابقه اشتغال در سپاه و ناجا را در کارنامه خود دارد و با وجود منع قانونی برای نیروهای بازنشسته و غیرشاغل، در انتخابات قبل از عنوان «سردار پورمختار» برای خودش در تبلیغات استفاده کرد. اگر در انتخابات مجلس هشتم طلایینیک از او حمایت میکرد تا نظر بهاریها را به خود جلب کند، میتوانست به مجلس راه یابد. گفته میشود پورمختار از گزینههای مطلوب جبهه متحد اصولگرایان است اگر چه برخی وی را همفکر طلایینیک میدانند و احتمال کاندیداتوری و رقابت این دو نفر با هم را ضعیف میدانند.
2- عیسی جعفری: وی از نیروهای شاغل در زیرمجموعههای وزارت کشور (استانداری، فرمانداری و ...) بوده و اکنون نماینده بهار و کبودراهنگ است؛، جعفری در دولت اصلاحات و اصولگرا فرماندار شهرستان کبودراهنگ بوده و همواره در این سمتها ارتباط خود را با مردم حفظ کرده است. در انتخابات ریاست جمهوری دهم برخی وی را از طرفداران یکی از سران فتنه میدانند اما وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران خود را طرفدار «میرمحسن کروبینژاد» معرفی کرد و تا مدتها در محافل و مجالس شهرستان، پس از انتخابات از خود رفع اتهام میکرد و خود را فردی اصولگرا و مطیع رهبری معرفی میکرد. جعفری همواره قوانین را به نفع شهروندان و موکلانش تفسیر کرده و در این دوره نمایندگی در این زمینه کارنامه مناسبی دارد.
3- رضا طلایینیک: وی سابقه دو دوره نمایندگی مجلس ششم و هفتم مردم بهار و کبودراهنگ را دارد. او از نیروهای نزدیک به محسن رضایی و حزب وفاق و کارآمدی و ائتلاف فراگیر اصولگرایان به شمار میآید. طلایینیک در انتخابات مجلس هشتم از حوزه انتخابیه تهران در لیستهای حزب اعتماد ملی، ائتلاف فراگیر اصولگرایان، ائتلاف مردمی اصلاحات و حزب اعتدال و توسعه قرار گرفت اما موفقیتی در تهران کسب نکرد. او از مدتها قبل با عناوین کارشناس در رسانههای دیداری، شنیداری، مجازی و مکتوب تبلیغات خود را شروع کرده است. طلایینیک با وجود عهدهدار نبودن مسئولیت رسمی در طرح افزایش 20 حوزه انتخابیه، تلاش بسیاری کرد تا بهار و کبودراهنگ به عنوان حوزه مستقل تصویب شوند که این طرح تاکنون در مجلس مصوب نشده است.
4- مسلم غلامی: وی پیش از این معاون فرماندار کبودراهنگ بوده است. او سابقه معاونت در زمان فرمانداری عیسی جعفری، حسن قهرمانیمطلق و عبدالحسین مرادی را در کارنامه خود دارد. با توجه به این که حضور در کنار عیسی جعفری میتواند از آراء جعفری بکاهد، نباید احتمال انصراف او به نفع جعفری را دور از ذهن دانست.
از سایر گزینهها همچون مجید بابایی، احمد حیدری، و عینالله نوری به عنوان کاندیداهای دیگر در این حوزه انتخابیه نام برده میشود.
» دور دوم انتخابات مجلس نهم 15 اردیبهشت برگزار می شود
» از ساعت 8 صبح 4 اسفند؛ زمان قانونی تبلیغات انتخابات مجلس نهم آغاز شد
» هاشمي و دخترش، استادمطهري، سيدحسن خميني در سئوالات بذرپاش از مطهري
» روانبخش: در بحث مشایی و ورود زنان به ورزشگاه مقابل احمدینژاد موضع گرفتیم
» هشدارهای انتخاباتی از تریبون نماز جمعه:کاندیداها از تخریب یکدیگر و مهمانیهای پرخرج پرهیز کنند/سیاه
» بررسی انتخابات گذشته و پیش روی مجلس در حوزه بهار و کبودراهنگ
» واکنش تند علي کریمی به حرکت تبلیغاتی کاندیداي مجلس تويسركان!
» امثال من از اصولگرایان بیرون بیایند، جز تملق نمیماند؛ مجلس قوی بود پدیده احمدینژاد بوجود نمیآمد
» اقدام غیرمعمول ردصلاحیتشدهها؛ حمله پیامکی به شورای نگهبان
» مهدوی کنی: دیداری با رهبر انقلاب درباره انتخابات نداشتهام؛ تکذیب کنید
» تشریح جزئیات انتخابات در نشست خبري سخنگوی هیأت نظارت استان
» به وحدت نرسیدیم، ليستها متعدد شد
» دلیل دلخوری توکلی از لیست جبهه متحد؛ کوتاه بیاییم تا وحدت محقق شود
» سخنگوی جبهه متحد اصولگرایان همدان : هیچ گونه اختلاف و یا ابهامی برای عدم اعلام کاندیداها وجود ندارد.
» آخرین وضعیت بررسی صلاحیت های مجلس نهم در استان همدان ( 96 نفر در میدان رقابت ماندند)
» حدادعادل و ابوترابیفرد مشترکاً سرلیست جبهه متحد اصولگرایان شدند
» علی مطهری سر لیست ائتلاف کاندیداهای مستقل شد
» شهابالدین صدر رد صلاحیت شد؛ لیستی که صدر قرار بود سرلیست آن باشد
» انتصاب دبیران ائتلاف کاندیداهای مستقل در تهران، همدان و هرمزگان
Design By : RoozGozar.com |